Jump to content

Cine este Nneka Onyejekwe, sportiva cu origini africane care ține steagul sus pentru România


Dany
 Share

Recommended Posts

Nneka Onyejekwe (31 de ani), voleibalistă la CS Dinamo, a vorbit despre originile nigeriene și dorința ca voleiul să devină un sport mai mediatizat la nivel global.
Componentă a naţionalei României, Nneka Onyejekwe a evoluat până în ianuarie 2019 la Alba Blaj, echipă cu care a cucerit două titluri naţionale (2017 şi 2019) şi două Cupe ale României, jucând şi o finală a Ligii Campionilor în 2018. Sportiva născută la Haţeg joacă în prezent la CS Dinamo.
Nneka se bucură că voleiul își reia cursul normal, după o pauză de șapte luni, însă nu și-a putut ascunde dezamăgirea față de promovarea insuficientă a sportului pe care-l practică: "Ce a fost greu a trecut. Ne bucurăm de momentele de acum şi că putem face în sală.
Mi se pare că nu se prea promovează voleiul, dar nu doar acest sport și alte sporturi. Am jucat şi în alte campionate şi era la fel, nu era destul de mediatizat. Cel mai mult mi-a plăcut la Cannes. Nu am rămas din cauza problemelor financiare", a spus sportiva pentru looksport.ro.
Nneka Onyejekwe are tată nigerian și mamă româncă
Nneka Onyejekwe este un nume neobișnuit pentru cineva care s-a născut în România. Sportiva a vorbit despre originile nigeriene și a dezvăluit că nu a vizitat niciodată țara de origine a tatălui său: "Provenim dintr-o familie mixtă. Tată nigerian şi mamă româncă. Ei s-au cunoscut la facultate în Cluj şi aşa am apărut eu, love story. Suntem trei fraţi", a declarat voleibalista de 31 de ani.
Nneka a mai câştigat 4 titluri de campioană a României cu CSU Metal Galaţi (2007, 2008, 2009, 2010), 3 titluri de campioană a Elveţiei cu Volero Zurich (2011, 2012, 2013), 2 titluri de campioană a Franţei cu Racing Club de Cannes (2014, 2015) şi un titlu de campioană a Germaniei cu Dresdner Sportclub 1898 (2016). Ea are zece sezoane jucate în Liga Campionilor.

rsDPDdW.png

▪︎▪︎▪︎●▪︎▪︎▪︎  My Profile  ▪︎▪︎▪︎●▪︎▪︎▪︎

XbbQxtO.gif Supervisor | Designers

XbbQxtO.gif TeamSpeak 3 CsGlobal Romania - Ts.CsGlobal.Ro

XbbQxtO.gif In cazul in care intampini o problema pe TeamSpeak 3 iti recomand Camera de Asistenta Tehnica

▪︎▪︎▪︎●▪︎▪︎▪︎  My Profile  ▪︎▪︎▪︎●▪︎▪︎▪︎

rsDPDdW.png

zxA6gBB.png

Link to comment
Share on other sites

  • Dany locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...