Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

  1. Yesterday
  2. Earlier
  3. Found the right place for unban request so this post can be removed/locked Thank you
  4. Can I post about my ban information here ? I couldn't find forum section for ban appeals because this forum is in Romanian If I can't post in this section please send me the direct link for ban section here in a reply Thank you <3
  5. ”U” Cluj și FCSB se înfruntă luni, de la ora 20:30, în direct la Digi Sport 1, în cadrul etapei a 26-a din SuperLigă. Meciul dintre ”U” Cluj și FCSB poate fi urmărit și pe site-ul digisport.ro, cât și în aplicația Digi Sport, de către abonații RCS-RDS. O nouă lovitură primită de FCSB, după accidentarea lui Alexandru Pantea. Alexandru Pantea, unul dintre fundașii dreapta de la FCSB, este suspect de ruptură de ligamente și va rata duelul cu ”U” Cluj din SuperLiga. Pe lângă apărătorul central, cei de la FCSB ar putea să nu se bazeze nici pe serviciile lui Alexandru Băluță, anunță Fanatik. Fotbalistul ”roș-albaștrilor” nu s-a antrenat vineri și sâmbătă. Acesta a fost răcit în ultimele zile și are șanse mici de a evolua în partida cu ”U” Cluj, precizează sursa citată. Astfel, cel mai probabil, la meciul cu ”U” Cluj, în locul lui Băluță va evolua David Miculescu. Echipa probabilă a FCSB-ului pentru meciul cu ”U” Cluj. Târnovanu - Crețu, Dawa, Ngezana, Radunovic - Lixandru, Șut, Olaru - Octavian Popescu, Miculescu, Coman. Trei jucători de la FCSB sunt la limita suspendării la partida cu ”U” Cluj. Fotbaliști au trei cartonașe galbene încasate deja în acest sezon, iar dacă vor mai primi unul la meciul cu ardelenii, vor rata jocul din etapa a 27-a a SuperLigii, cu FC Botoșani. Joyskim Dawa, Valentin Crețu și Mihai Lixandru sunt cei trei fotbaliști de la FCSB care sunt la un galben de suspendare înaintea meciului cu ”U” Cluj.
  6. Dinamo a deschis scorul rapid, grație reușitei lui Dennis Politic (3), din centrarea lui Hakim Abdallah. Gălăţenii au restabilit egalitatea prin Alexandru Mihai Pop (17 - penalty), dar ”Câinii” au intrat la pauză în avantaj, după golul lui Eddy Gnahore (34), din pasa aceluiaşi Abdallah.Echipa antrenată de croatul Zeljko Kopic a închis tabela prin golul lui Hakim Abdallah (81 - penalty). Dinamo a obţinut a şasea sa victorie din acest campionat, ultimele două consecutive. De partea cealaltă, Oţelul are un singur succes în precedentele şase etape, două remize şi trei eşecuri. Florin Prunea a remarcat evoluția lui Eddy Gnahore, aflat la primul gol în SuperLigă. Fostul internațional a fost ”vrăjit” de prestația per ansamblu a trupei din ”Ștefan cel Mare” și a transmis că, în cazul în care va continua pe aceeași linie, Dinamo s-ar putea salva de la retrogradare chiar și fără să treacă prin emoțiile barajului, spre surprinderea tuturor. Dinamo a dominat partida, până în ultimele 5 minute, când a intervenit o cădere din punct de vedere fizic. Gnahore e clar jucătorul meciului, alături de Abdallah. Un fotbalist foarte bun, un real câștig. Dinamo îmi lasă impresia că, dacă va continua în același ritm, o să se salveze și fără baraj.
  7. Dinamo București a câștigat meciul cu Oțelul Galați de pe teren propriu, scor 3-1, în etapa cu numărul 26 din Superliga României. Dinamo a profitat de rezultatele favorabile din această etapă și s-a apropiat la cinci puncte de Poli Iași și FC Voluntari, echipele de pe locurile 13 și 14. Practic, pozițiile care asigură prezența la barajul pentru promovarea/menținerea în Superliga României. Andrei Nicolescu a dezvăluit ce se întâmplă cu Dennis Politic Dennis Politic (23 de ani) s-a numărat printre marcatorii echipei lui Zeljko Kopic și a ajuns la șase reușite în acest sezon, fiind golgheterul echipei în Superliga. Mijlocașul nu a încheiat meciul pe teren și a ieșit accidentat în partea secundă, fiind înlocuit cu Dani Iglesias. Andrei Nicolescu, administratorul special al echipei, a dezvăluit că Politic a efectuat deja un RMN și așteaptă rezultatul final, pentru a vedea cât de gravă este accidentarea. „Suntem un pic atenți să vedem ce s-a întâmplat cu Politic. O să vedem azi cât de repede îl putem recupera. Pare să fie o micro leziune. Deja a făcut RMN-ul, așteptăm rezultatul”, a spus Andrei Nicolescu. ”Câinii” au ajuns la 22 de puncte, au urcat pe penultimul loc și se pregătesc pentru următorul meci, pe care-l vor juca în deplasare, cu CFR Cluj. Apoi urmează meciul de pe teren propriu cu Hermannstadt, deplasarea de pe terenul lui Poli Iași și ultimul meci, cu UTA, de ”acasă”. Practic, în afară de meciul din Gruia, Dinamo își va măsura forțele cu echipele din a doua parte a clasamentului.
  8. Românul a ajuns la Atletico Madrid la finalul lunii ianuarie, după ce spaniolii au achitat clauza de reziliere a portarului în valoare de 800.000 de euro. Horațiu Moldovan a fost transferat la Atletico Madrid pentru a fi rezerva lui Jan Oblak, goalkeeper-ul de mare clasă al Sloveniei care e cotat la 35 de milioane de euro de site-urile de specialitate și care mai are contract cu spaniolii până la finele stagiunii 2027/28. Horațiu Moldovan, ținta ironiilor în urma videoclipului postat de Atletico Madrid pe rețelele sociale Atletico Madrid a postat recent pe platforma Twitter/X un videoclip cu Antoine Griezmann îmbrăcat la patru ace, care și-a făcut apariția în autocarul madrilenilor. La finalul clipului apare pentru câteva secunde și Horațiu Moldovan chicotind. ”Eu sunt Horațiu Moldovan și mă uit cum toți flirtează între ei, iar eu sunt doar un spectator”, a scris un fan pe rețelele social media, ironizând situația în care se află portarul #1 al lui Edward Iordănescu de la naționala României. Născut la Cluj, Horațiu Moldovan a fost legitimat de-a lungul carierei sale fotbalistice la echipe precum CFR Cluj, FC Hermannstadt, Energiticianul, Ripensia, Sepsi OSK, UTA Arad, Rapid București și Atletico Madrid. La naționala României a devenit titular incontestabil în preliminariile pentru Campionatul European din 2024. EURO va fi transmis de PRO TV, Pro Arena și VOYO la vară, începând cu 14 iunie. Președintele lui Atletico Madrid i-a greșit numele lui Horațiu Moldovan Enrique Cerezo (75 ani), președintele lui Atletico Madrid, a fost cel care l-a introdus pe Horațiu Moldovan la conferința de presă de prezentare. Oficialul madrilenilor i-a transmis și un mesaj portarului român, însă se pare că într-o săptămână a reușit să îi „uite” numele de familie. Cerezo a oferit un interviu înainte de meciul cu Valencia și a vorbit despre noile transferuri, iar când a vorbit despre goalkeeper-l român, i-a pronunțat greșit numele de familie, spunând „Montalban” în loc de Moldovan. Nu doar fostul jucător al Rapidului a fost „botezat”, ci și noua achiziție Vermeeren, căruia i-a spus „Bermer”.
  9. În vârstă de 35 de ani, Mihaela Evi, fostă jucătoare de handbal, a fost nevoită să renunțe la cariera de sportivă la doar 20 de ani din cauza problemelor de sănătate. În prezent, Mihaela Evi antrenează formația de junioare a celor de la Gloria Bistrița. Pe lângă pasiunea sa, handbalul, fosta sportivă merge și la meciuri de fotbal, iar ultimul la care a participat a fost cel de luni seara, dintre Universitatea Cluj și FCSB (0-0). "Turism sportiv. Cam asta fac eu în vacanțe de când a crescut Claudel (n.r. fiul său) și joacă FIFA. Bine, cred ca îmi era destinat și prin prisma meseriei, pentru ca am călătorit în toată lumea și în toată Europa, dar am vizitat mai mult săli de sport, și mai nou, stadioane. Avem și o colecție de tricouri, suveniruri din fiecare oraș pe care îl vizităm, cu echipa de fotbal/handbal. Ultimul intrat, tricoul celor de la U Cluj, echipa pe care o simpatizez. Are suflet (n.r. emoticoane albe și negre)", a scris Mihaela Evi, pe Instagram. Mihaela Evi: ”Pe moment, mi-a fost ușor să renunț la handbal, dar după câteva luni a început să îmi lipsească”. Născută în București, Mihaela Evi și-a dorit să-și facă un nume în handbal la Târgu Mureș, dar accidentările și mediul nepotrivit au forțat-o să lase în urmă ceea ce iubea cel mai mult. La scurt timp, a înființat un club în orașul său ”adoptiv” și a devenit o antrenoare de succes, cu titluri naționale și internaționale. ”Mi-am petrecut o parte importantă a copilăriei și a adolescentei mele în cantonamentele echipelor naționale. Am fost un copil foarte pasionat, dar din păcate am făcut cel mai important pas, trecerea de la junioare la senioare, greșit. Născută și crescută în București, la 18 ani am fost nevoită sa fac pasul către o echipa de senioare. Am ales Târgu Mureș, pentru că la vremea aceea era o echipa nou-promovată în prima ligă și am fost sfătuită că acolo voi avea ocazia să joc mai mult, junioară fiind. La echipă s-au schimbat câțiva antrenori într-un termen foarte scurt, iar după o perioadă m-am și accidentat, am suferit o operație. Din cauza mediului greșit în care eram, am început să am și niște probleme cardiace, îmi creștea periodic tensiunea, iar în momentul în care am ajuns la un specialist mi-a recomandat să renunț la sport pentru că eram mult prea tânără să dezvolt astfel de probleme. Mi-a fost ușor să renunț la momentul ăla, ba chiar m-am simțit eliberată. Dar după câteva luni, a început să îmi lipsească handbalul. La Târgu Mureș l-am cunoscut și pe soțul meu, fost sportiv și el”, a declarat Mihaela Evi pentru digisport.ro.
  10. Serbian Volleyball Player Banned After Racist Gesture In Match Against Thailand Sanja Djurdjevic was photographed pulling at the corners of her eyes with her fingers, a derogatory gesture towards Asians. Agence France-Presse Updated: June 10, 2021 03:39 PM IST Read Time: 2 min Sanja Djurdjevic has been suspended for two matches.© Twitter Highlights Serbian volleyball player Sanja Djurdjevic has been banned for 2 matches She was photographed pulling at the corners of her eyes with her fingers It's seen as an offensive gesture to southeast Asians A Serbian volleyball player has been hit with a two-match ban after making a racist gesture during a match against Thailand. Sanja Djurdjevic was photographed pulling at the corners of her eyes with her fingers, a derogatory gesture towards Asians. The incident happened during her side's 3-0 victory over the Thai team at the Volleyball Nations League in Rimini, Italy, on June 1. The sport's governing body said its disciplinary committee found that she "violated the FIVB Disciplinary Regulations following a gesture made during the Volleyball Nations League 2021 match between Serbia and Thailand". "Ms. Sanja Djurdjevic has received a two-match suspension," an FIVB statement said. The Volleyball Federation of Serbia was also fined 20,000 Swiss francs. In a Facebook post on Wednesday, the Serbian federation said it accepted the FIVB's decision. "Once again, our sincere apologies to all affected and big thanks to the Thailand Volleyball Association for understanding and friendly attitude," it said. But it insisted that the gesture "wasn't meant to be provocative or insulting". "We understand the point of view of the FIVB, even if, as we argued, culturally, we see this gesture as rather affectionate, that it may be interpreted in a negative way by the Asian people." Later this month the Serbia team will head to Tokyo for the Olympics, where they face South Korea, Brazil, Dominican Republic, Kenya and hosts Japan in Pool A.
  11. WCES 2012 The effect of volleyball training on the physical fitness of high school students Hasan Sozen a *aOrdu University, School of Physical Education and Sport, Ordu 52200, Turkey Abstract The aim of this study is to determine the effect of regularly applied volleyball training on the physical fitness values of H igh School students. A total of 62 students from three different high schools participated in the study. The students who participated in the study were divided into two different groups; one group consisted of those who did not join in any sporting activities except for the physical education classes at school while the other group consisted of those who played in the schoo l volleyball team in addition to the physical education classes at school . Eight tests were used derived from the EUROFIT test : flamingo, plate tapping, sit and reach, standing broad jump, handgrip, sit-ups, bent arm hang and 10 x 5m shuttle-run tests to determine the physical fitness of the students. The data obtained were interpreted using the SPSS 14.0 packet program. © 2012 Published by Elsevier Ltd. Keywords: Physical Fitness, Volleyball Training, Physical Education and Sports, EUROFIT 1.Introduction The best factor for determining the activity levels of school children is the extent of participation in organized sports and physical education classes. Considering that teenagers spend most of their time at school, physical education and sports classes should significantly contribute to their physical and mental development (Johnston et al., 2007). The physically excessive fat mass and the mental tiredness of teenagers during their adolescence could be minimized with the help of physical education activities. Physical health gained during childhood and adolescence and maintained lifelong, is essential for the body to function at the optimum level (Baltacı, 2008). Physical education is a training process which realizes the optimum development for the benefit of the individual and of society through large muscle activities, without damaging the individual’s physical, mental and social integrity (Koç, 1998). The aim of physical education activities is to develop a child’s locomotor, manipulative and balance movement skills, and should be part of the school curriculum. At the same time, it aims to contribute to getting the child into the habit of using free time positively and in a useful way, and increasing the learning capacity, social, emotional and perceptual motor development and physical fitness of the child (Çamlıyer & Çamlıyer, 1997). The content and scope of physical education and sports lessons are still under debate throughout the world. The physical circumstances of the school can be big hindrance with regard to achieving a certain standard. When we search the world averages for schools, we can see that the importance given to physical activity has declined over the last ten years (Burgeson et al., 2000). In parallel with this decline, there has also been a decline in the physical compatibility *Hasan Sözen, Tel.: +90-544-825-5290 E-mail address: [email protected] Available online at www.sciencedirect.com© 2012 Published by Elsevier Ltd. Selection and/or peer review under responsibility of Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu 1456 Hasan Sozen / Procedia - Social and Behavioral Sciences 46 ( 2012 ) 1455 – 1460 ss participation is observed in physical activities (Aaron et al., 2002).Within the framework of a modern approach to education, it has emerged that not only mental development but also physical and psychological developments of teenagers should be provided in education and training activities. Students need physical education lessons to show maximal physical and psychological development. This is because physical education lessons provide an increase in academic success, strengthen social and cognitive abilities, increase the emotions of self-confidence and self-esteem, teach teenagers -brain integration and provide for the development of aerobic and anaerobic capacities which are necessary for health (Talbot, 2001).In some cases, physical (spatial) insufficiencies in terms of the applicability of physical education and sports lessons negatively affect the benefits which students are supposed to gain from physical education and sports, and force them to run another branch in addition to physical education and sports lesson. In this context, volleyball, which has almost no injury risks and which individuals in all age groups will have no difficulty in performing, could be a means for students to participate in sports. Ball games require a detailed skill, including physical, technical, mental and tactical aspects. Among these, the physical skills of the players significantly affect their game intelligence and the tactics of the team, because ball games require repeated maximum effort. That is why players should have physical skills to strengthen their aerobic and anaerobic capacities in order to undertake fast and hard movements, and to have long lasting offensive and defensive efficiency. These types of physical skills are of great importance when playing volleyball (Tsunawake et al., 2003). Volleyball is an interval sport consisting of short-term loading and resting phases. Volleyball also covers consecutive, aerobic and anaerobic loadings. Therefore, it may be thought to require high muscle strength and skill (Abreu et al., 2003). The European Test of Physical Fitness (EUROFIT) test battery first emerged in 1977 in the meetings of Directors of Sports Research Institutes, with the idea of measuring the physical fitness of school children in Europe and allowing the creation of a reference database. In the beginning, the primary aims of this project were as follows: -Constituting a test battery which would be widely applicable in Europe. -Helping the teachers to evaluate the physical fitness of the students. -Helping to measure the health-related compliance of society. -To be able to understand these aims better, under the organization of the Sports Development Committee, a series of European Research seminars were organized regarding physical fitness. The EUROFIT test battery, developed in these seminars, emerged in the form that is currently used. This study aims to determine the effects of volleyball training on the physical fitness of high school students over a period of time. 2.Method 2.1.Participants A total of 62 students (34 males, 28 females) from three different high schools participated in the study. The students were divided into two different groups; a sedentary group consisting of those who were not involved in any sporting activities except for physical education classes at school (n=31, 17 males, 14 females) and an athletics group consisting of those who played in the school volleyball team in addition to the physical education classes at school (n=31, 17 males, 14 females)
  12. Nneka Onyejekwe (31 de ani), voleibalistă la CS Dinamo, a vorbit despre originile nigeriene și dorința ca voleiul să devină un sport mai mediatizat la nivel global. Componentă a naţionalei României, Nneka Onyejekwe a evoluat până în ianuarie 2019 la Alba Blaj, echipă cu care a cucerit două titluri naţionale (2017 şi 2019) şi două Cupe ale României, jucând şi o finală a Ligii Campionilor în 2018. Sportiva născută la Haţeg joacă în prezent la CS Dinamo. Nneka se bucură că voleiul își reia cursul normal, după o pauză de șapte luni, însă nu și-a putut ascunde dezamăgirea față de promovarea insuficientă a sportului pe care-l practică: "Ce a fost greu a trecut. Ne bucurăm de momentele de acum şi că putem face în sală. Mi se pare că nu se prea promovează voleiul, dar nu doar acest sport și alte sporturi. Am jucat şi în alte campionate şi era la fel, nu era destul de mediatizat. Cel mai mult mi-a plăcut la Cannes. Nu am rămas din cauza problemelor financiare", a spus sportiva pentru looksport.ro. Nneka Onyejekwe are tată nigerian și mamă româncă Nneka Onyejekwe este un nume neobișnuit pentru cineva care s-a născut în România. Sportiva a vorbit despre originile nigeriene și a dezvăluit că nu a vizitat niciodată țara de origine a tatălui său: "Provenim dintr-o familie mixtă. Tată nigerian şi mamă româncă. Ei s-au cunoscut la facultate în Cluj şi aşa am apărut eu, love story. Suntem trei fraţi", a declarat voleibalista de 31 de ani. Nneka a mai câştigat 4 titluri de campioană a României cu CSU Metal Galaţi (2007, 2008, 2009, 2010), 3 titluri de campioană a Elveţiei cu Volero Zurich (2011, 2012, 2013), 2 titluri de campioană a Franţei cu Racing Club de Cannes (2014, 2015) şi un titlu de campioană a Germaniei cu Dresdner Sportclub 1898 (2016). Ea are zece sezoane jucate în Liga Campionilor.
  13. Miercuri va avea loc meciul tur al finalei Challenge Cup, Alba Blaj - Sistem9 Yeșilyurt Istanbul, de la ora 18:00, în direct la Digi Sport 4. Vedeta formației din Turcia, românca Alexia Căruțașu (17 ani), a prefațat ultimul act într-un scurt interviu acordat pentru digisport.ro. Alexia Căruțașu, gata să ridice trofeul Challenge Cup la doar 17 ani! Finala cu Alba Blaj va fi în direct la Digi Sport 4 "Mă simt minunat pentru că am ajuns până aici. Faptul că vom juca în finală ne dă mai multă încredere, simțim că putem face și mai mult de atât. Nu pot să spun că această dublă cu Blaj va fi specială, fiecare meci în parte este special într-un fel sau altul. Depinde de ele dacă vor fi mai atente la mine, de tactica meciului. Eu primesc mereu cele mai multe pase, datorită postului, și sunt urmărită atent de adversare. Câștigarea trofeului ar însemna un pas foarte mare în cariera mea și ar motiva echipa și mai mult pe viitor", a spus Alexia Căruțașu, pentru Digi Sport. Meciul tur al finalei Challenge Cup, Alba Blaj - Sistem9 Yeșilyurt Istanbul, va fi transmis ÎN DIRECT pe Digi Sport 4, miercuri, de la ora 18:00. În final, Alexia a avut și un mesaj pentru tinerii sportivi care visează să evolueze la cel mai înalt nivel, atât în volei, cât și în alte discipline: "Le transmit să muncească pentru visele lor și să practice cu plăcere sportul pe care l-au ales. Asta e cel mai important", a mai spus Alexia Căruțașu, pentru Digi Sport. Alexia Căruțașu a fost de neoprit în semifinalele Challenge Cup În penultimul act, Sistem9 Yeșilyurt Istanbul a trecut de THY Istanbul, iar Alexia Căruțașu a punctat pe bandă rulantă. La doar 17 ani, Alexia a reușit să-și treacă în cont 47 de puncte în meciul tur, iar în al doilea joc a obținut 23 de puncte pentru echipa sa. Alexia Căruțașu se află din 2019 în Turcia, după ce a fost remarcată de gigantul Vakifbank Istanbul. Românca a impresionat la Campionatul Mondial U18, iar turcii au convins-o să facă acest pas. Anul trecut, Federația Română de Volei a desemnat-o pe Alexia Căruțașu cea mai valoroasă voleibalistă a țării. Este cea mai tânără sportivă din istorie care a obținut acest titlu.
  14. Doctorul Gabriel Cherebețiu, care a scris istorie în voleiul românesc și mexican, ar putea deveni primul român inclus în Hall of Fame-ul voleiului mondial. Fostul mare sportiv poate fi votat pe site-ul volleyhall.org la categoria Personalități, până la 28 februarie a.c., o persoană putând vota zilnic până la finalul lunii. Vicecampion mondial în 1956, la Paris, medaliat cu bronz la edițiile CM din 1960, de la Rio de Janeiro și din 1962, de la Moscova, Cherebețiu, care a evoluat pe postul de ridicător, are în palmares și medalia de argint la Campionatul European din 1958, de la Praga. A fost, apoi, medicul și antrenorul secund al naționalei. La ediția din 1968 a Jocurilor Olimpice a condus naționala Mexicului, care participa în calitate de organizatoare a competiției. În anii ’70, Gabriel Cherebețiu a fost profesor la Institutul de Educație Fizică și Sport (IEFS), iar în 1978, a fost inclus ca medic sportiv în grupul de specialişti români care, la solicitarea Institutului Naţional al Sporturilor din Mexic, s-a deplasat în această ţară pentru a sprijini pregătirea sportivilor mexicani în vederea Universiadei din Mexic, din 1979. La expirarea contractului, s-a stabilit în Mexic. A fost membru al Comisiei de documentare şi cercetare ştiinţifică din cadrul FIVB (1963-1971), după care membru și preşedinte al Comisiei Medicale a FIVB (1971-1988) și director tehnic al FIVB (1988-1991). În Mexic a avut şi o bogată activitate publicistică, fiind redactor la reviste medico-sportive şi autor a numeroase lucrări de cercetare ştiinţifică şi de îndrumare metodologică. A scris, de asemenea, articole cu subiecte tehnico-metodice din volei şi o carte de tehnica voleiului ”Fundamentos tehnicos del voleibal moderno”, considerată ca manual de bază pentru antrenorii mexicani de volei din acea vreme. Nominalizarea pentru International Volleyball Hall of Fame reprezintă recunoașterea meritelor doctorului Gabriel Cherebețiu în dezvoltarea voleiului mondial.
  15. Florin Bratu știe cu cine se luptă FCSB la titlu: ”Refresh” Echipa pregătită de Elias Charalambous și Mihai Pintilii a înregistrat, așadar, până în clipa de față, nu mai puțin de 15 victorii, cinci rezultate de egalitate și trei înfrângeri după 23 de etape disputate în campionat. Florin Bratu, fost internațional român cu 13 prezențe la prima reprezentativă, a vorbit despre Superliga și a subliniat faptul că singura care i-ar putea face față FCSB-ului în acest moment e fosta campioană, CFR Cluj. ”(n.r. nu vezi niciun adversar pentru FCSB în lupta pentru titlu?) Poate doar CFR Cluj. Dacă Adrian Mutu, în următoarele săptămâni, le va da un refresh bun jucătorilor. Doar de acolo să vină pericolul pentru FCSB. Am avut o speranță la Universitatea Craiova, dar ”m-am dezumflat”, a spus Florin Bratu, potrivit DigiSport. În următoarea etapă, FCSB o va înfrunta pe Farul Constanța ”acasă”, pe Arena Națională, luni, 5 februarie, de la ora 20:00, în etapa cu numărul #24 din sezonul regulat al Superligii României. FCSB, în această perioadă de transferuri Veniri - Nana Antwi (FC Urartu / 50.000 de euro), Baba Alhassan (FC Hermannstadt / 700.000 de euro), Luis Phelipe (Poli Iași / 200.000 de euro) Reveniri după împrumuturi - Mario Geană (Unirea Dej), Ovidiu Perianu (FCU Cluj) Plecări - Damjan Djokovic (Rapid / contract reziliat), Cristian Ganea (FCV Farul / contract reziliat), Mario Geană (SCM Zalău / împrumutat), Ovidiu Perianu (FC Buzău / împrumutat), George Gogescu (Chiajna / împrumutat) Jucători puși pe lista de transferuri - Dorin Rotariu, Andrea Compagno, Eduard Rădăslăvescu
  16. Fashion! Cum s-a fotografiat Siyabonga Ngezana la două zile după ce a făcut show în Universitatea Craiova - FCSB După meci, Siyabonga Ngezana, punctat cu nota 8 de platforma FlashScore, a fost lăudat în presa din Africa de Sud. Jurnaliștii au scris că stoperul FCSB-ului a fost ”din nou cel mai bun de pe teren!”. Sud-africanul a făcut parteneriat cu Joyskim Dawa la meciul cu Universitatea Craiova. Cei doi au reușit să blocheze cu succes atacurile echipei pregătite de Ivaylo Petev. La două zile după meci, Siyabonga Ngezana a postat câteva fotografii pe rețelele social media înconjurat de zăpadă. Fundașul central a venit la FCSB în iulie 2023, după ce roș-albaștrii au plătit 600.000 de euro celor de la Kaizer Chiefs pentru serviciile stoperului sud-african. Siyabonga Ngezana a bifat, așadar, 18 apariții, a reușit să-și treacă în cont un gol și să paseze decisiv într-o situație la FCSB, în aproape 1500 de minute petrecute în echipamentul clubului. FCSB, în această stagiune După 23 de etape disputate în primul eșalon al României, FCSB a obținut 50 de puncte și se situează pe prima poziție în clasament. 15 victorii, cinci remize și trei eșecuri au înregistrat roș-albaștrii până acum. În următoarea etapă, FCSB o va întâlni pe Farul Constanța luni, 5 februarie, de la ora 20:00, pe Arena Națională, în a 24-a etapă din sezonul regulat al Superligii României.
  17. Ionuț Larie, căpitanul constănțenilor, a egalat pe final de meci dintr-un penalty contestat de gazde. La finalul partidei, Larie a vorbit despre lovitura de la punctul cu var la care nu a avut nicio emoție. Stoperul în vârstă de 37 de ani a ajuns la șapte goluri în acest sezon (cinci din lovitură de pedeapsă). Larie a spus la interviuri că i-a zis colegului Louis Munteanu să-și ia gândul de la executarea loviturii de la 11 metri. "Să nu te prind că vrei să bați!" Ionuț Larie, show la interviuri după FCSB - Farul 1-1 "E primul penalty la care nu simt nicio presiune, e prima oară când n-am avut nicio emoție, am mers încrezător, i-am zis lui Louis 'să nu te prind că vrei să bați'!" Doar că am crezut că stă pe loc Ștefan Târnovanu. Putea fi el omul meciului. Mai este mult până în play-off, sperăm să legăm aceste rezultate pozitive, dacă mai legăm trei victorii, abia atunci putem fi siguri de play-off. Un meci contra FCSB-ului e plăcut, te simți fotbalist, a fost și un ritm ok, un astfel de meci nu-ți dă decât motive de bucurie. Noi i-am cântat La Mulți Ani lui lui Gică Hagi, el trebuie să ne facă un cadou acum, așa a promis', a declarat Ionuț Larie, la finalul meciului. Gică Hagi, managerul Farului, a împlinit 59 de ani luni, în ziua partidei FCSB - Farul 1-1. Pentru FCSB a marcat Alhassan (55). În minutul 58, Louis Munteanu a marcat pentru Farul, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid după o lungă consultare a VAR. Farul a egalat în minutul 90+5, prin Larie, care a transformat o lovitură de la 11 metri acordată în urma consultării VAR. - La meci au asistat 17.305 spectatori. - FCSB e neînvinsă de şase etape, în care are patru victorii şi două egaluri. - Farul a ajuns la şapte etape fără înfrângere, având patru victorii şi trei egaluri. - În tur, FCSB s-a impus cu 1-0.
  18. Ilie Dumitrescu a făcut o analiză a meciului disputat pe Arena Națională, declarând că FCSB a fost superioară adversarului. "Au fost momente bune pentru FCSB. FCSB a fost mult peste Farul, și-a creat situații importante de gol. După intrarea lui Coman a existat un plus pe faza ofensivă, plus ratările lui Radaslavescu. Nu am fost de acord cu schimbarea cu Lixandru. Cât au jucat Lixandru cu Șut în fața apărării, foarte greu să creezi faze de atac. Alhassan a făcut un meci bun, a fost activ, dar se vedea că nu mai are resurse la un moment dat. Cred că el trebuia înlocuit, nu Lixandru", a declarat fostul internațional, la Digi Sport. FCSB - Farul Constanța s-a încheiat 1-1 Liderul a deschis scorul după pauză, prin Baba Alhassan (55), la primulq gol în tricoul roş-albaştrilor. Farul Constanța a egalat in extremis, prin Ionuţ Larie (90+5 - penalty), lovitura de pedeapsă fiind acordată, în urma arbitrajului video, după o fază neclară, un duel între Joyskim Dawa şi doi adversari, Mihai Popescu şi Dragoş Nedelcu. FCSB a dominat prima repriză şi şi-a creat mai multe ocazii de gol, cele mai clare fiind ratate de Alexandru Băluţă (33) şi Baba Alhassan (38). În min. 58, Farul a pornit pe contraatac, iar Louis Munteanu a marcat din centrarea lui Damien Dussaut, însă golul a fost anulat de VAR pentru un offsaid milimetric. Gazdele au avut şansa desprinderii pe final, dar Eduard Radaslavescu a ratat din careu în două rânduri (minutele 88, 89). La ultima fază a meciului, FCSB putea obţine victoria, însă lovitura de cap a lui Joyskim Dawa a trecut puţin pe lângă poartă, după cornerul executat de Florinel Coman (90+11).
  19. Roș-albaștrii au primit vizita campionilor pe Arena Națională. La capătul celor 90 de minute, Farul Constanța a reușit să smulgă un punct din etapa #24 a Superligii României. Verdictul specialistului despre cele două faze controversate din FCSB - Farul Constanța: ”Mă minunez!” Ion Crăciunescu, fost mare arbitru în Liga 1, a vorbit despre cele două faze controversate din FCSB - Farul Constanța: penalty-ul din prelungiri, când Dawa ar fi cauzat un fault în careu, și reușita lui Louis Munteanu din minutul 56, anulată din cauza intervenției VAR care a depistat o poziție de ofsaid în construcția fazei. ”M-am uitat la ofsaid. Mă minunez. Pe mine mă surprinde că se află în ofsaid. Eu nu înțeleg linia groasă. Consider că nu e ofsaid! Popescu joacă mingea, deci. El când joacă mingea cu capul o face într-un mod normal. Adică el nu se duce cu capul spre adversar. Să constituie un pericol pentru adversar. El sare la cap, lovește mingea cu capul și se trezește lovit de capul celuilalt. E o poziție firească. Adversarul (n.r. Dawa) vine și îl lovește în cap”, a spus Ion Crăciunescu la televiziunea DigiSport. FCSB - Farul Constanța 1-1 După o primă repriză în care a dominat jocul, FCSB a deschis scorul în cele din urmă în partea secundă, în minutul 55, în urma autogolului lui Cristi Ganea. Pe final, Ionuț Larie a restabilit egalitatea, după ce a fructificat fără emoții o lovitură de pedeapsă, în minutul 90+5, și a smuls punctul pentru Farul Constanța. În urma acestui rezultat de egalitate, FCSB a rămas în vârful clasamentului cu 51 de puncte, în timp ce Farul Constanța (locul cinci) a ajuns la egalitate de puncte, 37, cu Universitatea Craiova (locul patru).
  20. Campioana și vicecampioana din sezonul trecut și-au împărțit punctele, la capătul unui meci în care nu au lipsit erorile de arbitraj. Ambele echipe au reclamat câte o fază controversată. Farul reușise să marcheze prin Louis Munteanu, însă golul a fost anulat din camera VAR, cu ajutorul unor linii de ofsaid trasate greșit. Cea de-a doua fază controversată și intens contestată din tabăra FCSB a fost penalty-ul primit de Farul Constanța în prelungiri, în urma căruia campioana en-titre a egalat. Oficialii roș-albaștrilor acuză că Mihai Popescu l-a faultat în atac pe Joyskim Dawa. Mihai Stoica, siderat de penalty-ul primit de Farul Constanța Managerul general de la FCSB, Mihai Stoica, a reacționat întâi prin intermediul unei postări pe contul oficial de Facebook, iar apoi a vorbit despre penalty-ul primit de echipa lui Gheorghe Hagi. Oficialul vicecampioanei s-a enervat în urma deciziei luate din camera VAR, fiind de părere că „penalty-ul a fost inventat”. „O batjocură cum rar mi-a fost dat să văd. Chiar că te lasă fără replică, eu nu mai am replică la asta. Mergem înainte. Da, într-adevăr, domnule, nu se vede nimic, că nu avem cum să vedem noi. E gol, ok, e gol, mai avem 40 de minute să intrăm în meci. Poate pierdem, dar poate câștigăm. Că dacă e să o luăm după ce am luat golul ăla din penalty-ul inventat, am mai avut vreo șase minute în care am avut două ocazii mari. Nu ai ce să zici la minutele de prelungiri, dar când vezi că un fault în atac e transformat în penalty și chestia asta, când mergi să vezi, automat schimbi decizia pe care tu ai luat-o corect, în timpul meciului, cum s-a întâmplat și cu Colțescu, chemat de Găman, pentru un fault inventat sau cel puțin greu de văzut în reluări și nu s-a văzut. Nu ai absolut nicio explicație de dat. Pentru mine e clar: 'Bă, dacă mai cuteză unul să greșească în favoarea FCSB, vă rup!', pentru că așa s-a întâmplat până acum. Meciul ăsta nu pot să îl scot din pachet cu meciul din tur, unde noi am beneficiat de un penalty mai mult decât discutabil, nu trebuia acordată lovitură de pedeapsă, probabil nu câștigam meciul ăla, nu arătam că am dominat meciul ăla cum am dominat meciul ăsta. [...] Nu știm ce era dacă era validat golul, aia nu știm și nu o să știm niciodată, dar e aproape imposibil de intrat în vestiar și de vorbit cu jucătorii când nouă, în minutul 94, ni se întâmplă așa ceva”, a declarat Mihai Stoica la Orange Sport.
  21. Vicecampioana a ratat șansa de a ajunge la 11 puncte distanță de urmăritoare. Baba Alhassan a fost cel care a deschis scorul în minutul 55, dar FCSB nu și-a putut păstra avantajul până la final. Ionuț Larie a egalat din penalty în prelungiri, în minutul 90+5, stabilind scorul final, 1-1. Chiar dacă nu a marcat, Alexandru Băluță (30 de ani) s-a numărat, din nou, printre preferații lui Gigi Becali. Finanțatorul FCSB-ului l-a lăudat în repetate rânduri pe fostul jucător de la Universitatea Craiova. Gigi Becali are un favorit la FCSB: ”Joacă orice” Transferat în vară, gratis de la Akademia Puskas, Băluță s-a impus rapid în echipă și i-a lăsat o impresie bună lui Gigi Becali, spre deosebire de Luis Phelipe, care a fost criticat după doar trei meciuri. „Băluță, dacă îl pui și portar, apără! Își dă viața, are ambiție oltenească. Dacă pe Băluță îl pui fundaș central, el joacă orice”, a spus Gigi Becali, în fața reporterilor prezenți la reședința sa din Aleea Alexandru. Alexandru Băluuță a evoluat în 23 de partide în acest sezon pentru cei de la FCSB, reușind să marcheze de trei ori și să ofere cinci pase decisive. Atacantul a prins primul transfer în strinătate în 2018, când a plecat de la Universitatea Craiova la Slavia Praga, pentru 2,6 milioane de euro. A urmat un împrumut la Slovan Liberec, iar apoi transferul la Akademia Puskas pentru 700.000 de euro. În Ungaria a evoluat timp de trei sezoane, după care a ajuns la FCSB. FCSB, lider în Superliga României În urma acestui rezultat, FCSB a ajuns la 51 de puncte și este la nouă distanță de următoarele clasate, CFR Cluj și Rapid, după 24 de etape. Farul rămâne pe locul cinci, cu 37 de puncte, la egalitate cu Universitatea Craiova. În următoarea etapă, FCSB va juca pe teren propriu cu Sepsi OSK, iar Farul va primi vizita lui Dinamo București.
  22. Vicecampioana a ratat șansa de a ajunge la 11 puncte distanță de urmăritoare. Baba Alhassan a fost cel care a deschis scorul în minutul 55, dar FCSB nu și-a putut păstra avantajul până la final. Ionuț Larie a egalat din penalty în prelungiri, în minutul 90+5, stabilind scorul final, 1-1. MM Stoica, managerul general de la FCSB, a dezvăluit că unul dintre jucătorii lui Elias Charalambous a evoluat cu o accidentare. Este vorba despre Octavian Popescu (21 de ani), cel care a fost lăudat de Gigi Becali pentru prestația sa. Oficialul liderului din Superligă spune că decarul de la FCSB a avut dureri la gleznă. Din această cauză va lipsi în meciul din următoarea etapă, cu Sepsi OSK. Octavian Popescu, OUT pentru meciul cu Sepsi OSK! „Meciul ăsta trebuia să îl câștigăm pentru că am fost net superiori, pentru că s-a făcut o greșeală în prelungiri colosală. Pentru noi era extrem de important, de ce: jucam fără Olaru, jucam cu Baba într-o poziție pe care el nu a evoluat și cu care nu era familiarizat, jucam în ultimul rând, dar poate cel mai important aspect pentru noi, cu doi jucători care au făcut sacrificii imense și nu exagerez cu nimic. Octavian Popescu joacă, de foarte mult timp, din pregătiri îl doare foarte tare glezna, trebuia să se oprească, să iasă cel puțin o săptămână din antrenamente. Va face asta mâine, deci nu va juca cu Sepsi. A jucat cu chinuri pentru că nu era Olaru și trebuia neapărat să joace el, ăsta e un sacrificiu imens. Și nu a jucat rău deloc, pasele lui sunt geniale, doar el poate da pasele astea la momentul ăsta, excepțional”, a spus MM Stoica, la OrangeSport. În acest sezon, Octavian Popescu a evoluat în 25 de partide pentru cei de la FCSB, reușind să marcheze de trei ori și să ofere două pase decisive. FCSB, lider în Superliga României În urma acestui rezultat, FCSB a ajuns la 51 de puncte și este la nouă distanță de următoarele clasate, CFR Cluj și Rapid, după 24 de etape. Farul rămâne pe locul cinci, cu 37 de puncte, la egalitate cu Universitatea Craiova. În următoarea etapă, FCSB va juca pe teren propriu cu Sepsi OSK, iar Farul va primi vizita lui Dinamo București.
  23. Viorel Moldovan a spus imediat după meci că FCSB a jucat pragmatic și a reușit să ia cele trei puncte printr-un joc inteligent. Fostul vârf din Ligue 1 a remarcat replica celor de la Sepsi după golul marcat de gazde, însă susține că formația lui Laszlo Dioszegi nu a reușit să ia cele mai bune decizii în fața porții. "Economicos!" Viorel Moldovan reacționează după modul în care a jucat FCSB cu Sepsi Moldo-But a scos în evidență și felul în care FCSB a gestionat partea a doua a partidei. "Câștigă economicos FCSB, a fost o prestație echilibrată după marcarea golului lui Băluță. FCSB a început foarte bine, Coman a avut o ocazie foarte mare, după ocazia lui Coman, Sespi a avut o periodă foarte bună. Reacție bună după golul încasat de Sepsi, dar au avut doar două faze periculoase cei de la Sepsi. Sepsi a jucat cu o echipă decimată. Sepsi a avut inițiativa, a jucat, dar nu a avut FCSB a jucat inteligent în repriza a doua, economicos, echipă pragmatică, dar fără a-și crea mari situații. Doar Luis Phelipe și Baba Alhassan au avut ocazii în repriza a doua de a face 2-0. Atacurile celor de la Sepsi au fost neconvigătoare, totul a fost previzibil din partea lor în ultima treime. De asta n-au reușit să aducă creație", a declarat Viorel Moldovan, la televiziunea Prima Sport. FCSB - Sepsi OSK 1-0 Alexandru Băluță a deschis scorul în minutul 16 al meciului, după ce l-a întins serios pe Ronald Niczuly, portarul celor de la Sepsi OSK, cu un șut elegant la colțul lung, din interiorul careului.
  24. Chiar dacă FCSB a câștigat cu 1-0 pe Arena Națională cu peste 12 mii de fani în tribune, Sepsi OSK a manevrat mai mult balonul și i-a surclasat pe roș-albaștri la câteva capitole. FCSB a învins-o pe Sepsi, dar statisticile arată altceva! Capitolele la care au excelat covăsnenii Formația dirijată de Bernd Storck a deținut o posesie de 62%, în detrimentul echipei pregătite de Elias Charalambous și Mihai Pintilii, care a înregistrat doar 38 de procente, potrivit statisticilor furnizate de portalul FlashScore. De asemenea, Sepsi OSK a stat mai bine și la ocazii, indică sursa citată. Băieții lui Bernd Storck au fost aproape de nouă ori să puncteze, în timp ce roș-albaștrii au avut doar opt ocazii de gol. FCSB - Sepsi OSK - Posesie: 38% - 62% - Ocazii de gol: 8-9 - Șuturi pe poartă: 3-1 - Șuturi pe lângă poartă: 5-7 - Șuturi blocate: 0-1 - Lovituri libere: 7-11 - Cornere: 3-7 - Ofsaiduri: 2-0 - Aruncări de la margine: 17-30 - Intervenții portar: 1-2 - Faulturi: 9-7 - Cartonașe galbene: 0-1 - Atacuri: 58-115 - Atacuri periculoase: 43-81 - FCSB - Sepsi OSK 1-0 Alexandru Băluță a deschis scorul în minutul 16 al meciului, după ce l-a întins serios pe Ronald Niczuly, portarul celor de la Sepsi OSK, cu un șut elegant la colțul lung, din interiorul careului. În urma victoriei, FCSB rămâne în vârful clasamentului cu 54 de puncte. 16 victorii, șase rezultate de egalitate și trei înfrângeri și-au notat vicecampionii până în clipa de față, după 25 de etape. De cealaltă parte, Sepsi OSK a irosit șansa de a trece pe loc de play-off și a rămas pe locul șapte cu 33 de puncte. Trupa lui Bernd Storck a dobândit nouă victorii, șase remize și 10 eșecuri până acum.
  25. FCSB a întâlnit-o pe Sepsi OSK pe teren propriu, iar în ciuda faptului că echipa pregătită de Bernd Storck a excelat la mai multe capitole față de roș-albaștri, vicecampioana a dobândit în cele din urmă toate cele trei puncte. Gigi Becali, intervenție în miez de noapte după FCSB - Sepsi OSK: ”Asta s-a întâmplat la pauză” După meci, Gigi Becali a avut o intervenție în forță și a scos în lumină motivul pentru care FCSB s-a retras în repriza secundă și nu și-a mai creat ocazii periculoase în jumătatea adversă. ”(n.r. despre retragerea din repriza secundă) Probabil le-au spus jucătorilor că riscam prea mult. Asta s-a întâmplat la pauză. Și Lixandru, Baba Alhassan, amândoi riscau. Apoi a intrat și Ovidiu Popescu și am închis jocul. Am avut să dăm gol prin Luis Phelipe, prin David Miculescu. Și Ovidiu Popescu a avut șansă, Baba Alhassan și el. În Miculescu încă mai am încredere, dar nu se ridică la valoarea pe care o așteptam. Să ratezi așa... să dai așa de încet și în portar? Să dea măcar tare! Azi nu aveam bancă, pentru că aveam absenți. Meciul următor o să îi avem pe bancă pe Baba Alhassan, pe Luis Phelipe. Va fi și Nana, Crețu, Pantea. Va fi și David Miculescu pe bancă”, a spus Gigi Becali la televiziunea OrangeSport. FCSB - Sepsi OSK 1-0 Alexandru Băluță a deschis scorul în minutul 16 al meciului, după ce l-a întins serios pe Ronald Niczuly, portarul celor de la Sepsi OSK, cu un șut elegant la colțul lung, din interiorul careului. În urma victoriei, FCSB rămâne în vârful clasamentului cu 54 de puncte. 16 victorii, șase rezultate de egalitate și trei înfrângeri și-au notat vicecampionii până în clipa de față, după 25 de etape. De cealaltă parte, Sepsi OSK a irosit șansa de a trece pe loc de play-off și a rămas pe locul șapte cu 33 de puncte. Trupa lui Bernd Storck a dobândit nouă victorii, șase remize și 10 eșecuri până acum.
  26. Dinamo încă speră! Da, Dinamo încă speră la un loc de baraj, și asta datorită victoriei nesperate de pe terenul campioanei Farul din runda precedentă, scor 2-0. Pe Arcul de Triumf vine Otelul, echipa lui Dorinel Munteanu, una dintre cele mai organizate echipe din Superligă. Și gălatenii au câștigat în ultima etapă, 1-0 cu U Craiova ‘48, și chiar dacă ocupă poziția a-11-a, nu sunt scăpați de tot de grijile locurilor de baraj. În clasamentul formei, Dinamo ocupă poziția a-9-a cu 6 puncte din ultimele 5 partide, iar Otelul pe poziția 12 cu 5 puncte în ultimele 5 meciuri. Pe propriul teren, trupa lui Kopic are strânse doar 9 puncte din 12 jocuri, fiind pe ultimul loc în acest top. Oțelul se descurcă foarte bine în deplasare, 19 puncte în 12 meciuri, locul 4 în acest clasament. Ultima partidă dintre cele două formații s-a terminat cu 6 goluri marcate, anul trecut, în grupele Cupei României, scor 3-3. Probabili marcatori: Selmani - cota 3.75 Gregorio Goncalo - cota 4.40 Alexandru Pop - cota 4.40 Hakim Abdallah - cota 4.60 George Cîrjan - cota 4.75 Casele de pariuri oferă 40% șanse lui Dinamo ca să se impună, 34% pentru Otelul și 26% pentru un rezultat de egalitate.
  1. Load more activity
×
×
  • Create New...